Tulevikutalendi võistlus ootab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitzbergi gümnaasiumi õpilane Mikk Kask pälvis stipendiumi mullu.
Kitzbergi gümnaasiumi õpilane Mikk Kask pälvis stipendiumi mullu. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kõik Eesti V—XII klassi õpilased saavad taotleda stipendiumi võistlusel «Tulevikutalent 2013».

Kolmandat korda aset leidva konkursi stipendiumifond on 12 000 eurot. Varasema kahe aasta jooksul on stipendiumi pälvinud mitu aktiivset Viljandimaa noort. Möödunud aastal sai 450-eurose stipendiumi muusika, kunsti ja kultuuri kategoorias Kitzbergi gümnaasiumi õpilane Mikk Kask.

Maxima Eesti osaühingu esindaja Ty Lehtmäe sõnul on eelmised kaks aastat näidanud, et Eestis on väga palju andekaid ning tegusaid õpilasi, kes stipendiumi väärivad ning seda oma huvialadega tegelemiseks kasutada soovivad.

«Nende noorte märkamine ja toetamine on ülioluline, pakkumaks võimalust enesetäienduseks huvialal või valitud õppesuunal,» lausus ta.

Õpilasi hinnatakse lõppenud kooliaasta tulemuste ja silmapaistvate saavutuste eest ühiskondliku tegevuse, teaduse ja humanitaarteaduse kategoorias. Ülejäänud kaks kategooriat on kunst, muusika ja kultuur ning sport ja tervis.

Laekunud avaldusi hindab asjatundjatest koosnev žürii, mille esimees on mälumängur ja laulja Ivo Linna.

Igas kategoorias valib žürii välja viis laureaati, kellest paremaid premeeritakse tulevikutalendi tiitli ning 600 euroga. Igas kategoorias antakse välja neli teist kohta, nende omanikke premeeritakse 450 euro suuruse stipendiumiga. Stipendiumi kasutamise saavad noored ise otsustada ning rahakasutamisele piiranguid ei seata.

Taotlusi saab esitada 10. oktoobrini Tulevikutalendi kodulehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles