Viljandlased võlusid Odessas hingestatud tantsuga

Eda Kivisild
, balletisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni kooli balletistuudio osales Odessas peetud rahvusvahelisel festivalil. Galakontserti on võimalik vaadata aadressil www.festival-dal.com.
Jakobsoni kooli balletistuudio osales Odessas peetud rahvusvahelisel festivalil. Galakontserti on võimalik vaadata aadressil www.festival-dal.com. Foto: Aivar Hommik

Odessa suurejoonelisel festivalil «Merepärl» ülesastunud Jakobsoni kooli balletistuudio 14—16-aastased neiud tõestasid, et suudavad edukalt ukrainlaste, venelaste ja kasahhidega konkureerida.

Nad võistlesid neljas kategoorias: kaasaegne koreograafia, rahvuslik-stiliseeritud tants, estraaditants ja lastetants. Kaasaegse koreograafia arvestuses tõid nad koju laureaaditiitli ja lastetantsus nominendidiplomi.

Sel Odessas igal aastal asetleidval festivalil oli tänavu osalejaid 1600 ringis: lauljad, tantsijad, interpreedid, akrobaadid ja mažorettide rühmad. (Viimati nimetatud on tüdrukud, kes marsivad tavaliselt orkestrite ees ja teevad sel ajal igasuguseid trikke. Nende abivahendid mažoretid on metallist sauad, mille otstes on kaks eri suurusega plastmassist palli, mida visatakse ja keerutatakse.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles