Eelarve kärpimine sundis töötajaid koondama

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mullu aprillis hakkasid Anzori Barkalaja (vasakul) ja Tonio Tamra üheskoos Vilma leivatööstuse ruume kultuuriakadeemia tarvis korda tegema, siis nüüd peab Barkalaja seda üksi jätkama.
Kui mullu aprillis hakkasid Anzori Barkalaja (vasakul) ja Tonio Tamra üheskoos Vilma leivatööstuse ruume kultuuriakadeemia tarvis korda tegema, siis nüüd peab Barkalaja seda üksi jätkama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast infohariduse osakonna Tartusse kolimist väheneb Viljandi kultuuriakadeemia eelarve tõenäoliselt rohkem kui poole miljoni euro võrra ning kool on pidanud seetõttu loobuma 18 töötajast.

Akadeemia senisest juhtkonnast jäi augusti lõpul töökohata haldusdirektor Tonio Tamra ja lisaks temale lahkus uue õppeaasta algul koondamise või töölepingu lõpetamise tõttu 17 inimest. Nende seas oli kaks täiendusõppe talituse osakonna töötajat, üks raamatukogu töötaja, välissuhete koordinaator ning hulk õppejõude. Akadeemia direktori Anzori Barkalaja sõnul on koondamisi oodata veelgi.

«Vaatasime, millised ametikohad on võimalik kaotada, et õppetöö kvaliteet ei kannataks,» selgitas Barkalaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles