Maavalitsus kuulutas välja uue bussihanke

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss
Liinibuss Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavalitsus kuulutas uuesti välja riigihanke Viljandimaa bussiliinide teenindaja leidmiseks tuleva aasta juulist kuni 2018. aasta juuni lõpuni.

Eelmise Viljandi maakonna avaliku liiniveo hanke tunnistas maavanem Lembit Kruuse hiljuti kehtetuks, kuna pakkumised olid esitatud erinevatel alustel.

Hankel osalejad olid maavalitsuse teatel arvaestanud erinevalt piletitulu ja kohaliku omavalitsuse toetuse muutusega, samuti oli erinevalt käsitatud piletihinna tõusu lepingu kehtivuse ajal.

Seetõttu olid pakkumused esitatud erinevatel alustel ja eeldustel, mille tulemusel ei ole nad võrreldavad ega võimaldanud välja selgitada majanduslikult soodsaimat pakkumist.

Nii nagu eelmine, on ka uus hange jaotatud kolmeks liinigrupiks: Põhja-Viljandimaa, Lõuna-Viljandimaa ja Viljandi linnalähiliinid. Hanke kogumaht on 51 liini ja 2,56 miljonit liinikilomeetrit aastas. Pakkumisi saab teha liinigruppidele eraldi.

Maavalitsus ootab pakkumisi hankele 23. novembrini. Kehtetuks tunnistatud hankele laekus kokku tervelt 20 pakkumist.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles