Akadeemia teatritudengid said uue juhi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika Juhanson naasis oma kunagisse kooli noori õpetama.
Jaanika Juhanson naasis oma kunagisse kooli noori õpetama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lavakunstide osakond alustas kooliaastat uue juhataja ja õppekavade hoidja Jaanika Juhansoni käe all.


Osakonna senine juht Kalju Komissarov jätkab teatrikunsti juhtiva õppejõuna.



Jaanika Juhanson lõpetas 2007. aasta kevadel kultuuriakadeemia lavastaja õppesuuna ja enne seda, 2004. aastal Tartu ülikooli teatriteaduse eriala.


Viljandis õppimise ajal asutas ta koos mõttekaaslastega Tallinnas Eesti teatri- ja muusikamuuseumi juures Assauwe Teatri, millest kasvas välja katseline noorteteater Teatrilabor.



Möödunud aasta algusest kuni tänavuse suveni tegutses Juhanson Rakvere teatri koosseisulise lavastajana, sügisest jätkab ta seal tegevust loomenõukogu liikmena.



«Kooli lõpetasin Viljandis kaks aastat tagasi, aga kontakti hoidsin edasi,» rääkis Juhanson. «Nii et mingis mõttes ma polegi Viljandist lahkunud.»



Pärast kultuuriakadeemia lõpetamist asus ta tööle Von Krahli teatris õppetöö koordinaatorina, juhtides sealt akadeemia teatrikunsti kaheksanda lennu tegevust.



Uuel kohal ei plaani värske juhataja esimese sammuna lammutama hakata, kuid muudatusi peab siiski oluliseks.



«Edasi tuleb minna sellelt platvormilt, mis on juba saavutatud,» on ta veendunud. «Ega Kalju Komissarov ole ka kuhugi kadunud, vaid on alati minu kõrval.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles