Rahvusraamatukogu jätab maakonnalehed digiteerimata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi kui justiitsministeeriumi allikakaitse eelnõu praegusel kujul vastu võetakse, siis Tarmo Vahteri kinnitusel lehelood kirjutamata ei jää.
Isegi kui justiitsministeeriumi allikakaitse eelnõu praegusel kujul vastu võetakse, siis Tarmo Vahteri kinnitusel lehelood kirjutamata ei jää. Foto: Toomas Huik.

Eelarvekärbete tõttu raskesse seisu sattunud rahvusraamatukogu on sunnitud lisaks hoone renoveerimise peatamisele jätma teadmata suurusega augu mitmesse avalikku andmebaasi, näiteks ei suudeta enam digiteerida maakonnalehti.

R


Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo selgitas «Eesti Päevalehele», et kui eelmisel nädalal esitatud 2010. aasta eelarve viimase projekti järgi väheneks riigieelarvest raamatukogule antav summa tuleval aastal 8,7 protsenti, oleks 2009. aasta algusega võrreldes kukkumine koguni 15-protsendiline.

«Olulisi tegevusi me ei lõpeta, aga peame mitmed tööd järgmiseks aastaks peatama,» vahendab BNS Janne Andresoo «Eesti Päevalehele» öeldut. Ta tõi näiteks rahvaraamatukogudele tähtsa maakonnalehtede bibliografeerimise ja mikrofilmimise, mis on vajalik väljaannete pikaajaliseks säilitamiseks.

«Kindlasti tuleb töötajatel võtta järgmisel aastal kahenädalane palgata puhkus ja minna neljanädalasele kollektiivpuhkusele,» lisas Andresoo.

Mullu ja tänavu on rahvusraamatukogu koondanud juba 81,25 töökohta ning on võimalik, et järgmisel aastal kaotab töö veel 18 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles