Aia ehitamine tõi kaasa uurimise

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Ilves (paremal) lubab, et hargiga ta puhkajaid peletama ei hakka, küll aga astub varastele vastu.
Vello Ilves (paremal) lubab, et hargiga ta puhkajaid peletama ei hakka, küll aga astub varastele vastu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rannu-Jõesuus elav Vello Ilves ehitas oma jõeäärse maa kaitseks võrkaia, keskkonnainspektsioon aga algatas kallasraja tõkestamise kohta menetluse.

Keskkonnainspektsiooni Lõuna regiooni Viljandi büroo juhataja kohusetäitja Naima Täär selgitas, et Suure Emajõe kui laevatatava veekogu kallasrada peab inimestele ja loomadele liikumiseks avatud olema vähemalt kümne meetri ulatuses.

Vello Ilvese kinnistu, mis asub vana ja uue silla vahel, ulatub jõeni ja hooned paiknevad veepiirist paarikümne meetri kaugusel. Peremees ehitas aia 25. juunil ja juba järgmisel päeval helistati talle keskkonnainspektsioonist.

«Inspektorite esimene jutt oli, et loomad ei saa kallast pidi käia,» rääkis Ilves. «Tegelikult pole mul väravat ees ja jõest tarani on samuti vaba maad. Hoopiski Jõesuu silla ehitusel tulnuks väikeloomadele tunnel rajada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles