Volikogu umbusaldas vallavanemat

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karu
Alar Karu Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarvastu volikogu avaldas täna umbusaldust vallavanemale Alar Karule, keda süüdistati ette kokku lepitud sotsiaaltöötaja konkursi korraldamises.

17-liikmelises volikogus toetas Karu tagandamist üheksa liiget. Neli saadikut oli umbusaldamise vastu ja neli puudus istungilt.

Uueks vallvanemaks valis volikogu oma senise  esimehe Mairot Paksi. Volikogu esimehe ametit peab valimisteni jäänud kolme kuu jooksul aseesimees Kersti Vunder.

Umbusaldusavalduse põhjuseks on juuni lõpul korraldatud sotsiaaltöötaja konkurss, mille võitjaks kuulutati kõrghariduseta inimene. Umbusaldajate hinnangul korraldas Karu teadlikult ebaausa konkursi ja selle tulemust peavad nad valda häbistavaks.

Vallavanem Alar Karu tunnistab tehtud viga ning kinnitab, et see sai parandatud juba enne, kui kahju sündida jõudis.

«Kõik vestlusele kutsutud olid väga head kandidaadid ja tundsid kohalikke olusid,» selgitas Karu.

Paraku ei võtnud komisjon kaaluka tingimusena arvesse kõrgharidust. «Lähtusime elukohast, isikuomadustest, palgasoovist ja tööle asumise ajast,» rääkis Karu.

«Valiku tegi komisjon ühehäälselt, aga loomulikult vastutan selle ebaprofessionaalse otsuse eest mina.»

Umbusaldajate hinnangul korraldas Karu teadlikult ebaausa konkursi ja selle tulemust peavad nad valda häbistavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles