Linn ei taha heakorra eest rohkem maksta

Sten Mahov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse ametnike sõnul pole põhjust karta, et linna heinamaad järgmistel aastatel niitmata jäävad. Kuid kui olukord nõuab, niidetakse mõnes kohas paari korra asemel üks kord.
Linnavalitsuse ametnike sõnul pole põhjust karta, et linna heinamaad järgmistel aastatel niitmata jäävad. Kuid kui olukord nõuab, niidetakse mõnes kohas paari korra asemel üks kord. Foto: Kenno Soo / Sakala

Tänavu lõpeb Viljandil kolmeaastane haljastusleping ning linnavalitsus soovib, et uue lepingu maksumus jääks eelmisega võrreldes samaks. Haljastusfirmad seevastu prognoosivad, et tööd kujunevad senisest 30 protsenti kallimaks.

Praegu on linnavalitsusel haljastusleping osaühingutega Kesklinna Pargid ning Floreas Viljandi. Kolme aasta tööd, millesse kuulub näiteks muruniitmine, lumelükkamine, põõsaste lõikamine ning prügi- ja lehekoristus, läksid maksma 364 349,12 eurot.

Abilinnapea Rein Triisa sõnul peaks uus haljastusleping olema samasugune. «Me ei tohiks hakata tingimusi karmistama, sest see tähendab lisatööd ja -raha. Soovime, et tööde hulk jääks endisele tasemele ning sama rahaga saaks kätte sama kvaliteedi,» selgitas Triisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles