Riigigümnaasiumid said ühise infoportaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasium
Viljandi gümnaasium Foto: Marko Saarm / Sakala

Haridus- ja teadusministeerium ning riigigümnaasiumid avasid ühise infoportaali www.riigigymnaasiumid.ee, kust õpilased saavad teavet, milliseid võimalusi riigigümnaasiumid pakuvad: millised on vastuvõtutingimused, õppesuunad, valikkursused ja tunnivälise tegevuse võimalused. Ühine infokeskkond on mõeldud ka õpetajatele, kes saavad sealt infot töö- ja koolitusvõimaluste kohta ning leiavad tööks vajalikke tugimaterjale.

Portaalis leidub infot Nõo, Viljandi, Läänemaa, Noarootsi ning Jõgevamaa riigigümnaasiumi kohta. Portaali haldavad koolid ning seda täiendatakse süsteemselt ja pidevalt.

Portaali avamisele järgneb 1. septembril viies riigigümnaasiumis samal ajal peetav ühisaktus, mida on kõigil võimalik internetis otseülekandena jälgida. Ülekanne ühisaktusest koos otselülitustega kõiki viide kooli algab 1. septembril kell 11 nii riigigümnaasiumide kodulehel kui uudisteportaalides.

Riik on asunud koostöös omavalitsustega looma parimate õpetajate ja heade õppimistingimustega puhaste ehk klassikaliste gümnaasiumide võrgustikku. Eesmärk on garanteerida tugeva maakondliku gümnaasiumihariduse säilimine, et lõpetada laste väljavool vaid paari-kolme suuremasse linna. Kõigis Eesti piirkondades elavatele lastele tuleb anda võimalus saada mitmekesises õppekeskkonnas kvaliteetne gümnaasiumiharidus ka oma maakonna piires.

Riigigümnaasiumid võtavad võrdsetel alustel vastu kõiki põhikoolilõpetajaid, nii puhastest põhikoolidest kui täistsüklikooli põhikooliosadest. Eelmisel aastal avas uksed Viljandi gümnaasium, tänavu alustavad tööd Läänemaa ühisgümnaasium ja Jõgevamaa gümnaasium. Varasemast tegutsevad Nõo reaalgümnaasium ja Noarootsi gümnaasium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles