Loe, kuidas kirjeldab Paabel Viljandi linnajuhtide sobimatut käitumist

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Agasild
Ardo Agasild Foto: Elmo Riig / Sakala

Väljavõte ansambli Paabel kirjast volikogu esimehele Tarmo Loodusele, abilinnapea Ardo Agasillale, linnapea Loit Kivistikule, avalike suhete ja turismi ameti juhatajale Krista Kullile ning sama ameti välissuhete spetsialistile Markus Peter Nagelile.

«Kõige ootamatum olukord, mis pani meid täiesti abitusse olukorda ning valmistas suurt piinlikkust lisaks Viljandi delegatsioonile ka ilmselt kogu publiku jaoks (keda meie etteaste tipphetkeil oli Viljandi telgi lähiümbruses paarisaja kandis), oli linnavolikogu esimehe Tarmo Looduse käitumine meie kontserdi ajal. Kuna kirja alguses kirjeldatud esinemised Hansapäevade põhiprogrammis olid pehmelt öeldes kasina kvaliteediga nii tehnilises mõttes kui ka publiku osavõtu suhtes, otsustasime võtta viimast Viljandi telgi juures toimuvast ülesastumistest.

Panime üles kogu helitehnika, üldvõimenduse ning tegime nii reedel kui ka laupäeval (14. ja 15. juunil) täisvõimsuses ja -pikkuses kontserdid. Mõlemad ülesastumised olid väga menukad ja aitasid ilma mingi kahtluseta reklaamida Viljandit kui Hansapäevade võõrustajat aastal 2015. Linnavalitsuse delegatsiooni palvel teatasime me korduvalt publikule, et «oleme ansambel Paabel Viljandist» ning kutsusime inimesi saksa ja inglise keeles kahe aasta pärast Viljandis toimuvatele Hansapäevadele.

Tundus aga, et hr Looduse jaoks polnud see piisav, kuna ta seisis meie bändi selja taga ja karjus korduvalt: «Ajage rohkem möla!» Sandra Sillamaa selgitus, et me just enne eelmist lugu rääkisime publikule Viljandist, ei rahuldanud teda, mistõttu Tarmo Loodus tuli lavale ning hakkas Tanel Kadalipu kontrabassil mängima, selleks eelnevalt luba küsimata ja saamata. Olime täiesti šokeeritud, kuid tegelikult mitte üllatunud, kuna olime juba päeva jooksul aru saanud, et linnavolikogu esimees on ebakaines olekus. Härra Looduse etteaste tipnes sellega, et ta hüppas loo ajal äkitselt bändi sekka ning karjus mikrofoni saksa keeles. Oli raske aru saada, mida ta täpselt ütles, kuid tema lühikõne lõppes üleskutsega kaasa laulda (mängisime parajasti instrumentaallugu).

Huvitava etteaste tegi ka abilinnapea Ardo Agasild, kes leidis, et hea mõte oleks kontserdi ajal muusikutele lavale pirukaid tuua ning neid neile suhu toppida, kuna nende enda käed olid pille mängides tol hetkel tööd täis. Äramärkimist väärib ka asjaolu, et kogu Viljandi delegatsioon oli samal ajal meie vahetus läheduses, kuid mitte keegi neist ei teinud piinliku olukorra kiireks lahendamiseks mitte ühtegi sammu.

Mis meid tänaseni kõige rohkem hämmastab, on see, kuidas isikud, kes on Viljandi linnas kõrgetel ja olulistel kohtadel, lubavad endale sellist käitumist, kus nad ametliku välislähetuse ajal oma linna esindavatel üritustel on silmanähtavalt ebakaines olekus ning lisaks takistavad oma vääritu käitumisega delegatsiooniga kaasa sõitnud ansambli esinemist.

Seega tulles tagasi esialgse küsimuse juurde, mis puudutas meie muusika kasutamist Viljandi linna reklaamivate klippide taustamuusikana, tuleb tõdeda, et olete pannud meid olukorda, kus meil on väga raske vastata nii «jah» kui «ei». Teavitasime ülalkirjeldatud probleemidest Viljandi linnaametnike juba ka varasemalt, kuid tänaseni pole mainitud isikute või Viljandi linnavalitsuse poolt meieni jõudnud ühtegi vabandust, mis lubaks aimata, et puudujääkidest on aru saadud. Soovime loomulikult kaasa teha oma linna tutvustavates projektides, kuid tahame seda teha eneseväärikust säilitades ja kindlustundega, et meid kohaldakse projekti erinevates etappides professionaalselt ja austusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles