Ministeerium kruvib trahvimäärasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juriidilistele isikutele määratavate trahvide maksimaalne suurus võib Eestis tõusta 12 korda, 400 000 euroni, selgub justiitsministeeriumi koostatud karistusseaduse värskest eelnõust.

BNS-i andmete järgi võib kuriteo eest määratav rahakaristus küündida juriidilistel isikutel uue seaduse kehtestamise järel 16 miljoni euroni või mõningatel juhtudel ühe protsendini käibest. Füüsiliste isikute trahvid võivad uue eelnõu järgi suureneda 12—1200 eurost 300—5000 euroni.

Praegu kehtivad trahvimäärad pärinevad 2002. aastast ning ei täida eelnõu seletuskirja kohaselt enam karistusõiguslikku eesmärki. Ka peaks rahatrahvi maksimummäära suurendamine aitama vältida ülekriminaliseerimist: kui väärteo eest on võimalik mõista juriidilisele isikule piisavalt raske karistus, pole tingimata vaja määrata kriminaalkaristust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles