Külaliikumine kaes Saaremaa elu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaalt käis Saaremaal Maapäeval ehk Eesti külade parlamendil 23-liikmeline esindus. Fotole on jäänud neist (vasakult) Romeo Mukk, Jane Lumiste, Jaan Looga, Kaja Kaur ja Enn Sarv.
Viljandimaalt käis Saaremaal Maapäeval ehk Eesti külade parlamendil 23-liikmeline esindus. Fotole on jäänud neist (vasakult) Romeo Mukk, Jane Lumiste, Jaan Looga, Kaja Kaur ja Enn Sarv. Foto: Erakogu

Saaremaal Maapäeval osalenud viljandimaalased tundsid uhkust, et Eesti president astus avarongkäigus mulkide ridades ja tunnustas koos riigikogu esimehega Rimmut, mis sai Viljandimaa aasta külaks.

Varem on maakonna parimad olnud Tuhalaane ja Kuhjavere, ent tänavuse Eesti aasta külana tunnustati nädalavahetusel juubelihõngulisel, kümnendal Maapäeval Lustivere külade piirkonda Jõgevamaal.

Lisaks tublide kiitmisele seatakse iga kahe aasta järel korraldataval Eesti külade parlamendil sihte, mida hakata kodukohas ellu viima. Sel aastal oli Maapäeva teema «Aastaring külas», mis ühenduse Kodukant Viljandimaa juhatuse esimehe Enn Sarve sõnutsi haakub hästi ka «Maale elama» projektiga ning kannab endas mõtet, et külas on võimalik elada igal ajal.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles