Päästeamet: vanemad olid poisi valveta jätnud kümneks minutiks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo / Sakala

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige sõnul oli eile Tarvastu vallas Järvekülas uppunud poiss jäänud koduhoovil järelevalveta vaid kümneks minutiks.

«Lapsevanem, kes poisi leidis, alustas viivitamatult elustamist, mida jätkasid kohale saabunud kiirabitöötajad,» rääkis Kiik. «Kahjuks elustamine tulemusi ei andnud.»

Päästeamet hoiatab, et eelkooliealised väikelapsed ei taju veeohte, kuid vesi ahvatleb neid väga. Traagiliste õnnetuste ärahoidmiseks tuleb lastel veekogu äärde minna ainult koos vanematega ja olla üksteise vahetus läheduses, et hätta sattunud laps viivitamatult abi saaks. Veeõnnetusel loevad elu päästmiseks sekundid. Kodutiikide ääred on enamasti järsud ja vesi läheb järsku sügavaks, mille tõttu laps libastudes sealt ise välja ei pääse. Kui on hirm, et lapsi ei suudeta kogu aeg jälgida, tasub kaaluda tiigi ümber aia ehitamist.

Üle-eelmisel nädalavahetusel uppus Valgas Pedeli jõe valvega rannas ujuma läinud seitsmeaastane poiss. Tartumaal uppus Emajõel kalastades vette kukkunud kuueteistkümne aasta vanune poiss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles