Noored sõidavad Poola harjutama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Vendla on aastaid juhatanud rahvusvahelisi noorte puhkpilliorkestreid.
Rein Vendla on aastaid juhatanud rahvusvahelisi noorte puhkpilliorkestreid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala
Eesti noored osalevad kaheksandat aastat rahvusvahelise noorte puhkpilliorkestri Wersalinka töös.
Homme sõidavad Suure-Jaani valla ja Pärnu noored, kokku 18 puhkpillimängijat, Poola Lomžasse, et osaleda rahvusvahelise noorte puhkpilliorkestri Wersalinka harjutuslaagris. Eeltööd on tehtud juba kevadisest koolivaheajast alates, nüüd harjutatakse kuue päeva jooksul kokkumängu poola noortega ja mažorettidega ehk tantsutüdrukutega  ning õpitakse selgeks üks ühine kujundmarssimine.
Seejärel saabub orkester Eestisse, kus antakse umbes tunni aja pikkuse kavaga kokku seitse kontserti. Esimesed esinemised on Sindi seltsimaja juures, Tori vallamaja juures, Rakvere rahvaaias ja Türi kultuurimaja juures. Viljandimaale jõutakse 19. augustil. Kontsert  on kell 18 võhma linnaplatsil. 20. augustil kell 12 esinetakse Viiratsi laululaval ja kell 17 Suure-Jaani lauluväljakul. Orkestri dirigendid on Rein Vendla Eestist ja Waldemar Borusiewicz Poolast. Orkestri peakoreograaf on Maria Gierasimiuk Poolast.
Suure-Jaani vald osaleb juba kaheksandat korda  Bialystokist pärit toonase haridusametniku Tomacz Czrnecki algatatud ettevõtmises. Projektis on kaasa löönud veel valgevene, ukraina ja leedu noored. Kahel korral on harjutuslaager toimunud Suure-Jaanis, kahel korral Wasilkowis, korra Bialistokys, kolmandat korda minnakse Lomžasse. Kontserdid on orkestri viinud Eesti ja Poola kõrval ka Valgevenesse ja Ukrainasse. Eestis on esinetud Suure-Jaanis, Pärnus, Sindis, Toris, Tartus, Viljandis, Karksi-Nuias, Kuhjaveres ja Rakveres.
Kõik Eestis toimuvad kontserdid on vaatajatele tasuta, nende korraldamist toetavad valla- ja linnavalitsused.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles