Väike elanike arv tähendab päästjale viletsat palka

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja palk sõltub sellest, millises piirkonnas ta töötab. Kui kahes piirkonnas on väljasõitude arv samas suurusjärgus, loeb lõpuks see, milline on piirkonna riskidest tulenev töökoormus.
Päästja palk sõltub sellest, millises piirkonnas ta töötab. Kui kahes piirkonnas on väljasõitude arv samas suurusjärgus, loeb lõpuks see, milline on piirkonna riskidest tulenev töökoormus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandimaal on järele jäänud vaid neli kutselist tuletõrje allüksust ning neist kõige väiksema koosseisuga komando töötab Tarvastus. Sealsete meeste palk on ka üks Eesti päästesüsteemi madalamaid.

2007. aastal jaotati päästekomandod kolme gruppi ning grupi number hakkas dikteerima töötajatele tähtsaid asjaolusid. Mida suurem on number, seda tõenäolisemalt on komando  täiskoosseisus ning seda suurem on töötasu.

Lõuna-Eesti päästekeskuse direktor Margo Klaos tõdes, et gruppidesse jaotamisel võeti arvesse päästekomando väljasõidupiirkonna riskidest tulenevat töökoormust: elanike ja väljakutsete arvu, liiklustihedust maanteedel ja muid näitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles