Pikanäpumehed ajasid prügile küüned taha

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügihundid käisid ööhämaruses Koidu seltsimaja hoovis, lootes sealt tõenäoliselt taarat leida. Ära läksid nad hoopis mõne koti olmejäätmetega.
Prügihundid käisid ööhämaruses Koidu seltsimaja hoovis, lootes sealt tõenäoliselt taarat leida. Ära läksid nad hoopis mõne koti olmejäätmetega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel nädalavahetusel koostöös pärimusmuusika festivaliga Koidu seltsimajas tegutsenud ööklubi Välk langes küll varaste ohvriks, kuid kahju ei kandnud, sest minema viidi ainult prügi.

Läheduses elav naine, kes soovis jääda tundmatuks, rääkis «Sakalale», et oli ärganud ööl vastu teisipäeva kella poole kolme paiku lärmi peale, kuid ei tõtanud unesegasena kohe akna juurde vaatama, mis on väljas lahti. Kui kolistamine oli kestnud juba peaaegu pool tundi, läks naine lõpuks akna peale ja nägi kolme noormeest, mustad kilekotid käes, minema kõndimas. Ta oletas, et noored olid leidnud taarakotte ja läksid nendega minema.

«Usun, et ühegi ürituse korraldajad ei vii oma prügi kella poole kolmest öösel minema, seega oli ilmselt tegemist ikka vargusega,» lausus naine.

Kasulikud prügihundid

«Sakala» küsimusele, kas tõepoolest on tegemist prügivargusega, vastas klubi Välk esindaja Madis Ligema naerdes, et nii see tõesti oli.

«Prügihundid on meid külastanud,» tõdes ta. «Plaanisime teisipäeva hommikul jäätmeid vedama hakata ja nägime, et mõned kotid on puudu.»

Ta oletas, et pikanäpumehed olid otsinud taarat, kuid selle olid korraldajad juba varem minema viinud.

«Peab tõdema, et prügihundid lahkusid paraja portsu olmejäätmetega,» lausus Ligema. Mingit kahju vargus tema sõnul ei tekitanud, sest esemeid ei olnud lõhutud ja teisi prügikotte polnud samuti kahjustatud.

Seega võib tema sõnul loo liigitada kurioosumi valdkonda ja kahju asemel tekitasid vargad pigem kasu. «Korraldajatele jäi vähem vedamist,» kiitis Ligema vargaid. Muidu oleks kottide utiliseerimisele kulunud hinnanguliselt mõni euro.

Välk ei kao kuhugi

Vanas ja kehvas seisus Koidu seltsimaja mõneks päevaks ellu äratanud Välk pakkus pärimusmuusika festivali ajal rohkem kui tosina esinejaga kolmel õhtul tantsimisvõimalust näiteks Raadio 2 peatoimetaja Heidy Purga, aga ka folgipealik Ando Kivibergi muusikavaliku saatel.

Teine Välgu kuraator Mihkel Masso kinnitas kõikidele, kellele see pop-up klubi silma jäi ja meeldis, et klubi ei kao kuhugi ja juba õige varsti võib põnevatest muusikasündmustest jälle kuulda.

«Välk tuleb nii nagu välk ikka — selgest taevast ning siis, kui seda kõige vähem oodata osatakse ja kui seda kõige rohkem vaja läheb,» rääkis Masso. Ideid on tema sõnul küll. «Plaane on nii sügiseks kui järgmiseks aastaks.»

Ta soovitas huvilistel hoida silma peal veebiaadressil facebook.com/klubivälk, kuhu ilmub Viljandi esimese kindla programmi ja ajakavata ööklubi kohta kõige värskem info.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles