Kirik sai siberi kuusest põranda ja ootab seinamaalinguid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti apostlik-õigeusu kiriku Karksi-Nuia koguduse vanem Heino Luik näitab sel suvel valminud põrandat. Seniks, kuni siseviimistlus on lõpuni viidud ja seinad maalitud, jääb uhke puitpõrand paberkatte alla.
Eesti apostlik-õigeusu kiriku Karksi-Nuia koguduse vanem Heino Luik näitab sel suvel valminud põrandat. Seniks, kuni siseviimistlus on lõpuni viidud ja seinad maalitud, jääb uhke puitpõrand paberkatte alla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti apostlik-õigeusu Karksi-Nuia kirikus on juunist saati käinud renoveerimistööd. Vahetatud on põrand ning värskendamist ootavad poordimaalingud ja seinad.

Kiriku vanem Heino Luik ütles, et kuigi esimese plaani järgi pidanuks remont juba valmis olema, lõpeb töö uue tähtaja järgi septembri algul. Viivitus on tingitud värvivalikust.

«Põhjenduseks tuuakse seda, et me ei olnud rahul sellise rohelise värviga, mis on seina alumises osas. Muinsuskaitse astus vahele, tehti uuringuid ning vaadati, millised olid seinad praeguse värvikihi all,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles