Esimese päeva külalised: folgist ei saa ju eemal olla!

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aida kõrval koos pojaga lihaleiba nosinud Hannes Kont leidis, et festivali menu on Pärimeetri sisealal suurenenud.
Pärimusmuusika aida kõrval koos pojaga lihaleiba nosinud Hannes Kont leidis, et festivali menu on Pärimeetri sisealal suurenenud. Foto: Kenno Soo

Neljapäeval alanud pärimusmuusika festivali publiku emotsioonid on väga positiivsed ning peaaegu kõik «Sakala» küsitletud inimesed olid päri sellega, et pärimeeter peomelu ei vähenda.

Pärimusmuusika aida kõrval oli lihaleiba nosimas Hannes Kont koos pojaga. Kondile on see folk juba kaheksas ning festivalile meelitab teda ennekõike pärimusmuusika. Ta lisas siiski, et väga suur kaal on positiivsel õhkkonnal, mis festivalil valitseb. Tema hinnangul on melu pärimeetri alal varasemast hoopis suurem, sest seal on inimesed, kes folgist tõepoolest lugu peavad.

Kirsimäel jalga puhkavad folkijad Helen Akenpärg ning Liis Ventsel kontsertidele veel jõudnud polnud, kuid see-eest olid nende näole naeratuse toonud imemaitsev seljanka ja juust. Villu Sepa arvates on folk tore, sest nii noored kui vanad saavad seal aja maha võtta ning lihtsalt koos olla. Pärimeetri üle nad seevastu väga ei rõõmustanud ning arvasid, et ega need, kes niisama folgialal jalutada tahtsid, ei pruukinud ilmtingimata olla joodikud ja laaberdajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles