Rimi sulgeb Eesti pisima supermarketi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi pood.
Rimi pood. Foto: Margus Ansu / Postimees

Vähem kui kuu aja pärast jääb Viljandisse alles üks Rimi pood, sest kaubanduskett on otsustanud Centrumis asuva kaupluse sulgeda. Otsus meeldib Centrumi omanikele, kes kavandavad sinna suurt remonti.

Pärast Uku keskuse valmimist lootis Rimi kaubanduskett, et kliente jätkub nii avatud hüpermarketisse kui Centrumis asuvasse Eesti väikseimasse supermarketisse. Paraku nii ei läinud ja niinimetatud väike Rimi, mis ühtlasi oli kaubandusketi kõige väiksem supermarket, pannakse 9. augustil kinni.

Rimi Eesti Foodi juhi Anders Lorentzsoni sõnul on see kaubanduses tavapärane asjade käik ning kaupluseketid lähtuvad poode avades ja sulgedes piirkonna arengust.

Centrumi juht ei kurvasta

Rimi juht kinnitas, et kõigile suletava kaupluse töötajatele pakutakse võimalust jätkata suures Rimi kaupluses. Müüjaid on lähiajal vaja ka Centrumisse ehitatavasse Selverisse, kuhu peaks tulema 25 töökohta.

Centrumi arendusjuhi Riho Maisa jutu järgi sobib Rimi lahkumine laieneva keskuse plaanidesse. Kohe pärast kaupluse kolimist algab hoone vanas osas remont ning 1. novembriks peaks praegune Centrumi esimene korrus välja nägema sootuks teistsugune kui praegu.

Valmiv juurdeehitis ja 15 aastat vana põhihoone on kavas ühendada ning senise toidupoe lahkumine võimaldab Maisa sõnul keskuse kaubavalikut suurendada. Rimist vabanevale kohale rentnikku veel pole, kuid huvilisi olevat piisavalt. «Ka meie senised rentnikud on korduvalt uurinud laienemise võimalusi,» selgitas Maisa.

Kauplused koonduvad

Riho Maisa hinnangul pole Viljandis kaubanduspindadest küll otseselt puudus, kuid kauplused soovivad koonduda suurtesse keskustesse. Seetõttu on ka linna suurimaks kaubamajaks muutuvasse Centrumisse soovinud ruume rentida kauplused, mis seni on tegutsenud vanalinnas.

Centrum asus talvel endise postimaja kohale rajama 3000 ruutmeetri suurust laiendust. Selle valmimise järel saab Centrumist kaubanduspinnalt suurem keskus kui mullu valminud Uku, kus on kaubandusruumi 5300 ruutmeetrit. Juurdeehitis peab valmima 1. novembriks ning seal hakkavad asuma Selver, Eesti Post ning tehnikakauplus Euronics.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles