Kõpus algab suur maasturite suvesõit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu vallas saab  eeloleval nädalavahetusel teoks traditsiooniline suur maasturite suvesõit.
Kõpu vallas saab eeloleval nädalavahetusel teoks traditsiooniline suur maasturite suvesõit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna südaööl saab Kõpu asulas stardi traditsiooniline suur maasturite suvesõit, millele on oodatud nii spetsiaalselt keerulistes oludes sõitmiseks ehitatud maastikumasinad ja ATV-d kui ka tavapärased linnamaasturid.

Korraldajate selgitust mööda on eri masinatele ette valmistatud neile sobilikud trassid. Kõige kergem neist on seiklejatele ehk siis tavasõidukitele mõeldud orienteerumine pealkirjaga «Unustatud mõisad».

Reedest pühapäevani Eesti off-road'i karikasrja punkte jahtivate spetsiaalmaasturite meeskondadele on korraldajad Kõpu ümbruses ette valmistanud põnevaid ja publikule atraktiivust pakkuvaid lisakatseid.

Pealtvaatajatel soovitavad korraldajad liikuda Kõpust Pärnu poole kümne kilomeetri ulatuses ning hoida tee ääres hiljuti rajatud elektrliini ümbrusesse. Täpsemad juhised leiab endises Kõpu kauplusehoones asuva võistluskeskuse stendilt.

Suur maasturite suvesõit kestab reedest pühapäevani, võistlejatel on masinaklassist sõltuvalt seitse kuni viis lisakatset. Eelregistreerunud on 52 meeskonda.

Seiklusel osalejatel ehk hobiklassil ei määrata üldist paremusjärjestust. Neile pakutakse põnevat ajaviidet, kuid on ka sprotklasside omadega sarnanevaid rajaelemente.

Lisainfot ürituse kohta leiab aadressilt suvesoit.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles