Viljandlasest minister ründas pealinna tasuta ühistransporti

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Viljandlasest põllumajandusministri Helir-Valdor Seedri hinnangul on Tallinna tasuta ühistransport ülekohtune väiksemate Eesti omavalitsuste suhtes.

Hiljuti läkitas Seeder õiguskantsler Indrek Tederile kirja, milles toob välja pealinna ühistranspordisüsteemi puudutavad kriitilised tähelepanekud. Ühtlasi palus ta Tederil hinnata, kas tänavu jaanuaris kehtestatud uus kord on kooskõlas ühistranspordiseaduse, põhiseaduse ja Euroopa Liidu aluspõhimõtetega.

„Seades sõidusoodustustega väljaspool pealinna elavad, kuid Tallinnas töötavad või õpivad (näiteks üliõpilased) inimesed ebavõrdsesse olukorda, survestatakse mittetallinlasi majanduslike meetmetega registreerima end Tallinna rahvastikuregistrisse,“ kirjutas minister. Tema sõnul on ebaaus soodustada olukorda, kus pere teenitud maksutulu laekub Tallinnasse, kuid avalikke teenuseid tarbivad inimesed ikkagi oma kodulinnas või vallas. „Sellega nõrgendatakse maapiirkondade, valdade ja linnade tulubaasi ning sidet kohaliku omavalitsuse ja seal tegelikult kinnisvara või elukohta omavate elanikega,“ jätkas Seeder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles