Turul käib maasikate ja kartulite sõda

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurema ja mahlasema maasika eest ollakse valmis maksma rohkem ja iga päev jõuab tänulike viljandlaste suhu mitme tonni jagu maasikaid.
Suurema ja mahlasema maasika eest ollakse valmis maksma rohkem ja iga päev jõuab tänulike viljandlaste suhu mitme tonni jagu maasikaid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ehkki müügilettidel on ka esimesed kukeseened ja hernekaunad, võistlevad suurima populaarsuse nimel kodumaised maasikad ja värsked kartulid. Viimati nimetatud tunduvad esialgu kindlale teisele kohale jäävat.

Kolmapäeva hommikupoolikul Viljandi turu parklas esmapilgul vaba kohta märgata pole. Mida ligemale turuväravale, seda keerulisem on leida maapinda, et täistallale toetuda. Õhku täidab magus lõhn, mis süljenäärmed kiirelt tööle paneb. Kõiges ümbritsevas on sellist hingust, mis tekitab turvalise ja rahuliku tunde ning teadmise, et mõni asi ei muutu iialgi.

Kogu turuplats punetab maasikakastidest, mille vahel sagivad kuuma ilma trotsivad moosimeistrid ja muidu maiasmokad. Tundub, et talvise pannkoogipealse vaaritamise kõrghooaeg on käes. Maitsvat kraami ostetakse kümnete kilode kaupa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles