Viljandi sai endale uue sõpruslinna

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk enne seda, kui Viljandi linnapea (vasakul) Loit Kivistik hakkab matkima koostöömemorandumile allkirja kirjutamist. Tegelikult oli see juba tehtud. Tema kõrval istub Ameerika Ühendriikide suursaadik Jeffrey D. Levine.
Hetk enne seda, kui Viljandi linnapea (vasakul) Loit Kivistik hakkab matkima koostöömemorandumile allkirja kirjutamist. Tegelikult oli see juba tehtud. Tema kõrval istub Ameerika Ühendriikide suursaadik Jeffrey D. Levine. Foto: Anna Aurelia Minev / Sakala

Alates kolmapäevast on Viljandi ühe sõpruslinna võrra rikkam, sest Viljandi ning Ameerika Ühendriikides asuva Cumberlandi meer allkirjastasid koostöömemorandumi.

Idee ja algatus tulid Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnutsi Marylandi osariigis asuvalt Cumberlandilt.

«Kui ma 2010. aastal USA-s käisin, viibisin muu hulgas meie praeguses sõpruslinnas Frostburgis ning sõitsin ka Cumberlandi. Juba toona avaldas sealne linnapea, et kui Viljandil Frostburgiga eriti häid kontakte ei ole, arvestagu me, et nemad tahaksid endale Eestis sõpruslinna. Meil ei olnud selle vastu midagi,» nentis Kull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles