Haigla võitleb kiirabi eest kohtus

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olenevalt sellest, kas Tallinna kohtunik annab augustis õiguse Viljandi haiglale või terviseametile, hakkavad uuel aastal Viljandimaal sõitma Viljandi või Tartu kirjadega kiirabiautod.
Olenevalt sellest, kas Tallinna kohtunik annab augustis õiguse Viljandi haiglale või terviseametile, hakkavad uuel aastal Viljandimaal sõitma Viljandi või Tartu kirjadega kiirabiautod. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi haigla pole rahul mõttega, et uuel aastal hakkab siin tegutsema Tartu kiirabi, ning kaebas terviseameti otsuse halduskohtusse. Võidu korral tekib haiglal võimalus miljoni euro suurune leping endale saada.

21. augustil kell 11 istub kohtunik Villem Lapimaa Tallinna halduskohtu saalis oma laua taha ning hakkab kuulama haigla ja terviseameti argumente. Seejärel tuleb tal langetada otsus, millest sõltub, kas uuest aastast hakkab Viljandi- ja Järvamaal kiirabitööd tegema Viljandi haigla või Tartu kiirabi.

Mida haigla on vaidlustanud, seda juhatuse esimees Priit Tampere ei avalda. Probleem peitub tema selgitust mööda otsusele eelnenud hindamiste eesmärkides ja meetodites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles