Soomaale appi saadetud hobused hukkusid Eesti karmis talves

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui konikud kaks aastat tagasi Soomaale jõudsid, olid nad heas toitumuses ning jooksid rõõmsalt ringi. Nüüd on ellujäänutest järel üksnes luu ja nahk ning nad otsivad toitu heinamaalt, kust veised on suurema rohu juba ära söönud.
Kui konikud kaks aastat tagasi Soomaale jõudsid, olid nad heas toitumuses ning jooksid rõõmsalt ringi. Nüüd on ellujäänutest järel üksnes luu ja nahk ning nad otsivad toitu heinamaalt, kust veised on suurema rohu juba ära söönud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Soomaa loomapidaja Georg Artma kaotas kahe talvega üle kümne koniku ning ütles end olevat nüüdseks mõistnud, et üleujutusterikkas rahvuspargis neid loomi ületalve pidada ei saa.

Kümne nälginud, räsitud välimusega ning parasiite täis koniku edasine saatus selgub hiljemalt selle nädala lõpuks, lubas «Sakalale» loomade eest vastutav Georg Artma. Kõik hobuste seisundiga kursis olevad inimesed on veendunud, et loomi on võimalik päästa ja neile leidub ka Eestis  piirkondi, kus nad saavad aasta läbi turvaliselt ja täis kõhuga elada.

Abimehed Hollandist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles