Lõuna-Eesti päästjad selgitavad endi seast parimaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiremad ja osavamad päästjad selgitab võistlus.
Kiiremad ja osavamad päästjad selgitab võistlus. Foto: Elmo Riig

Laupäeval, 15. juunil toimub Suure-Jaanis Lõuna päästekeskuse kutsemeisterlikkuse võistlus, kus selgitatakse välja Lõuna-Eesti osavaim ja kiireim päästemeeskond. Huvilistele jagatakse ennetustelgis ohutusalaseid nõuandeid.

Lõuna-Eesti regiooni päästekomandode omavaheline mõõduvõtmine lahinghargnemises ja vigursõidus toimub seitsmendat korda. Võistlusest võtab osa üheksa võistkonda, nende hulgas Võnnu ja Rõuge vabatahtlike päästjate meeskonnad ja Mustla noorpäästjate võistkond. Eelmisel aastal saavutatud esikohta kaitseb Tõrva päästekomando.

Kell 10 algab Suure-Jaani päästekomando juurest puhkpilliorkestri saatel rongkäik. Sealt liigutakse gümnaasiumi staadionile, kus võistlused ametlikult avatakse.

Staadionil toimub võistkondade esimene jõukatsumine – lahinghargnemine päästeautoga, kus jäljendatakse tööd reaalsel tulekahjul. Päästjad peavad aja peale riietuma kaitseriietusse, vedama laiali voolikuliinid ning seejärel kustutama põlev sõiduauto ja tabama veejoaga märklauda. Rajale on seatud erinevaid takistusi, mis võistlejatel tuleb ületada. Omavahel võistlevad ka päästesõidukite juhid. Testitakse teoreetilisi teadmisi ja hinnatakse praktilisi oskusi 5-elemendilises vigursõidus.

Võistlused on põnevad ja vaatemängulised, näha saab nii suitsu, tuld kui vett. Elanikele jagavad tuleohutusalase kasulikke nõuandeid päästekeskuse ennetustöötajad. Üritus on tasuta ning pealtvaatajaid oodatakse kaasa elama meestele, kes iga päev annavad endast parima inimeste turvalise tagamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles