Viljandi kassibande läks pealinna kodu otsima

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi varjupaiga kassitoas seni elanud hiirekuningate seltskond kolis sealt esmaspäeva õhtul välja ja siirdus transpordiboksides Tallinna Pesaleidja hoiukodusse, et seal vabatahtlike abiga endale päriskodu leida. Siinse varjupaiga mugavasse kassituppa on aga oodata uut seltskonda, kes on seni kehvemates tingimustes läbi ajama pidanud.
Viljandi varjupaiga kassitoas seni elanud hiirekuningate seltskond kolis sealt esmaspäeva õhtul välja ja siirdus transpordiboksides Tallinna Pesaleidja hoiukodusse, et seal vabatahtlike abiga endale päriskodu leida. Siinse varjupaiga mugavasse kassituppa on aga oodata uut seltskonda, kes on seni kehvemates tingimustes läbi ajama pidanud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi esiti pidid Viljandi varjupaiga 13 kassi tänavu valminud mugavast kassitoast pealinna kolima juba pühapäeval, lükkus sõit päeva võrra edasi ja neile tuldi Pesaleidja hoiukodust järele esmaspäeva õhtul.

Varjupaikade mittetulundusühingu üldjuht Triinu Priks rääkis, et Pesaleidja inimestel tuli vahepeal teha üks reis Riiga, kuid esmaspäeva õhtul võtsid nad transpordiboksidesse paigutatud hiirekuningad oma maasturi peale.

Priksi ütlemist mööda kassidel masinas kitsas polnud, sest sedaviisi tavalise autoga olla rohkemgi kui 13 looma veetud. «Lasi lihtsalt istmed alla. Enamik kasse oli eraldi puurides, mõnda suuremasse mahtus kaks tükki ka kokku,» tähendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles