Maavalitsuse fuajees avati Euroopa Liidu infopunkt

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavalitsuses alustas tegevust Euroopa Liidu teabepunkt.
Viljandi maavalitsuses alustas tegevust Euroopa Liidu teabepunkt. Foto: Rannar Raba

Neljapäeva pärastlõunal avati Viljandi maavalitsuse esimese korruse fuajees Europe Directi Viljandimaa teabekeskus.

Avasõnad ütlesid maavanema kohusetäitja Tõnis Korts ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Toivo Klaar.

Maavalitsuse pressiesindaja Krista Valdvee sõnul on infopunkti ülesanne teavitada kodanikke Euroopa Liiduga seotud teemadest. Lisaks teabematerjalide jagamisele ja infopäringutele vastamisele hakkab infopunkt korraldama temaatilisi üritusi, et aidata kaasa Euroopa teemaliste avalike arutelude tekkimisele.

Maavalitsuse fuajees on Euroopa Liidu teemaline teabenurgake, kus huvilised saavad sirvida ning kaasa võtta trükiseid. Lisaks on seal arvuti, milles on võimalik tutvuda Euroopa Liidu teemaliste kodulehtedega ning huvipakkuvat materjali ka välja trükkida.

«EuropeDirecti teabevõrgu tööd koordineerib Euroopa Komisjon, kes kuulutas läinud aasta lõpul välja konkursi kaheksa teabekeskuse loomiseks Eestis. Kuigi leping sõlmiti ning teabekeskus tegutseb tasapisi juba aasta algusest, võttis eurorahade saabumine aega ning nüüd
saame lõpuks avada ka sisustatud teabepunkti,» rääkis keskuse konsultant Katrin Reimo. «Ehkki EuropeDirecti ideoloogia ja rahastamine on seotud Euroopa Komisjoniga, on selle haldajaks maavalitsus ning konsultantidena töötavad maavalitsuse ametnikud. Leping on sõlmitud
neljaks aastaks, pärast seda tuleb ilmselt taas kandideerida,» lisas ta.

Europe Directi teabevõrk on Euroopa Liidu liikmesriikides tegutsenud alates 2005. aastast. Uue konkursiga suurenes võrgustik kogu Euroopas - senise 450 infopunkti asemel hakkab 27 liikmesriigis tegutsema ligi 500 infopunkti. Eestis kasvab infopunktide arv seniselt kolmelt kaheksale.

Lisaks Viljandile on need Pärnus, Valgas, Võrus, Põlvas, Jõhvis, Jõgeval ja Kärdlas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles