Juhtkiri: Kesklinna elama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Laidoneri platsi ja Hiire tänava nurgal asuv kunagine kultuurikooli hoone on kahtlemata Viljandi üks suuremaid kinnisvaralisi häbiplekke. Teisalt aga tuleb nentida, et see pole siin kaugeltki ainuke arhitektuurilise väärtusega maja, mis kahetsusväärsel kombel tühjana seistes laguneb. Seda isegi üksnes kesklinnast rääkides.

On muidugi päevselge, et selliste tondilosside väljavaated uuesti ellu ärgata on piiratud. Need vajavad väga suuri, vahel lausa meeletuid investeeringuid, ent kõigepealt tuleb välja mõelda, milleks kordategemist vajavat hoonet üleüldse kasutama hakata. Tagatipuks kahaneb jõudsalt Viljandi elanike arv.

Üks teoreetiline võimalus Viljandi kesklinnas asuvate tühjade ja lagunevate hoonete muret lahendada on muuta need kortermajadeks ning tuua senisest rohkem inimesi linna südamesse elama. Sest kui elanike arv üha kahaneb, võiks loogiliselt võttes toimuda kokkutõmbumine ka inimeste hajutatuse osas. Valglinnastumine soodustab tondilosside juurdetekkimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles