Kohtutäitur üritab lagunevale linna pärlile ostjat leida

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseameti arvates võiks see hoone olla Viljandi vanalinna pärl. Paraku on see juba aastaid lagunenud ning muutunud üheks Viljandi häbiplekiks.
Muinsuskaitseameti arvates võiks see hoone olla Viljandi vanalinna pärl. Paraku on see juba aastaid lagunenud ning muutunud üheks Viljandi häbiplekiks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi vanalinnas raekoja vastas asuv kunagine kultuurikooli hoone on aastaid tühjana seistes lagunenud ning nüüd on see võlgades ettevõtja tahtest hoolimata sundmüüki pandud.

Enam kui kümme aastat tagasi ostsid kunagi hotelliks ehitatud ja nõukogude ajal kultuurikooliks ümber seatud torniga maja Harjumaalt pärit vennad, kes rääkisid plaanist rajada sinna USA investorite toel Eesti kõige nooblim hotell. Nüüdseks on majaomanikel vaid võlad ning kohtutäitur on pannud hoone 650 000 euro eest sundmüüki.

Laidoneri platsi ja Hiire tänava nurgal olev maja on vaid üks kinnistu, millele kohtutäitur nüüd uut omanikku otsib, sest varem Virgo-Jürgen Lipsu ja nüüd Virgo-Jürgen Runstüki nime kandva endise ettevõtja varad on müüki pandud. Peamiselt Harjumaal asuvate kinnistute koguväärtus on esialgsel hinnangul ligi 2,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles