Arkaadia päev paneb aia kultuurselt kihama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamasti uhket tühjust täis Arkaadia aias on homme rohkesti tegevust.
Enamasti uhket tühjust täis Arkaadia aias on homme rohkesti tegevust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homse Arkaadia päeva idee sai alguse tühjana laiutavast platsist linnasüdames. Päeva eestvedajad Vilja Rebane-Volmer ja Triin Laas elavad mõlemad Arkaadia aia ääres ning nii küpseski plaan panna see elama vähemalt üheks päevaks.

Mitme kultuuriasutuse ühisel nõul teoks saav Arkaadia päev toob linnaruumi mitmekesist tegevust kostüümide demonstreerimisest filminäitamiseni välja. Sakala keskuse ja Viljandi linnaraamatukogu algatusega ühinesid Viljandi nukuteater, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, kohalikud raamatukaupmehed ja teised.

«Ma ei ole küll aia rajamise algusest püsivalt Viljandis olnud, kuid olen aru saanud, et seal suurt midagi toimunud pole,» rääkis üks päeva idee autoreid Triin Laas, kes on Sakala keskuse projektijuht. «Ideid on aga olnud ja kui vaatan oma koduaknast välja, hakkavad pildid kohe jooksma: siin võiks olla kontsert, siin tantsijad... Kui ma mõtlen teistele riikidele, siis seal on sellised kohad suveõhtutel alati inimesi täis ja väga poeetilised.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles