Memme-taadi pidu peetakse Mõisakülas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval, 19. mail koguneb ligi kolmsada Viljandimaa eakat tantsijat, lauljat ja pillimängijat Mõisaküla suveaeda maakonna memme-taadi peole.
Pühapäeval, 19. mail koguneb ligi kolmsada Viljandimaa eakat tantsijat, lauljat ja pillimängijat Mõisaküla suveaeda maakonna memme-taadi peole. Foto: Kenno Soo

Pühapäeval, 19. mail koguneb ligi kolmsada Viljandimaa eakat tantsijat, lauljat ja pillimängijat Mõisaküla suveaeda maakonna memme-taadi peole.

Viljandi maavalitsuse kultuuritöö peaspetsialist Anneli Kundla rääkis, et memme-taadi pidu kannab pealkirja «Maailm om kui lapitekk».

«Tänavust kultuuripärandi aastat silmas pidades on laulud ja tantsud ühendatud mulgikeelsete tekstide ja luuletustega. Vahetekstid on kokku seadnud Viiu Lepik,» tutvustas ta.

Viljandimaa memme-taadi peo pealavastaja on Anu Tomp. Kapellide osa on kokku seadnud Mait Reimann ning laulude poole Syrle Eesik. Peo kohapealne korraldaja Mõisakülas on Laine Pedaja. Tänavusel peol lööb kaasa 25 kollektiivi ja ligi kolmsada inimest.

Memme-taadi pidu algab Mõisaküla suveaias pühapäeval, 19. mail kell 15.30. Sellele eelneb rongkäik, mis hakkab liikuma kell 15.15 Mõisaküla linnavalitsuse eest.

Pealtvaatajatele on pidu tasuta ning kõik on oodatud sellest osa saama.

Anneli Kundla ütlemist mööda esitavad Viljandimaa eakad sama kava nädal hiljem, 26. mail Võru-Kubija laululaval, kus peetakse Lõuna-Eesti memme-taadi suvepidu «Rõõmutsõõr».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles