Paalalinna kooli lapsed panid maavalitsuse kihama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse
Viljandi maavanem Lembit Kruuse Foto: Viljandi maavalitsus

Kolmapäeval käisid Viljandi maavalitsuses Paalalinna kooli teise klassi lapsed, kes täitsid kogu hoone rõõmsa elevusega.

Poolsada õpilast ja nende õpetajad suundusid kõigepealt suurde saali, kus maavanem Lembit Kruuse ja maasekretär Küllike Kütt tutvustasid neile riigi ja maavalitsuse ülesandeid ja tegevust.

Lembit Kruuse näitas külalistele maavanema ametirüüd ja hõbedast ametiketti. Maavanema kabinetis said lapsed tutvuda kingituste ja meenetega, mida külalised ja välispartnerid on aegade jooksul asutusele kinkinud.

Maavalitsuse väikses saalis pakkusid lastele enim huvi riigivõimu sümbolid — Eesti ja Viljandimaa vapp. Mälestuseks tehti klassipilt, kus ka maavanem peal.

Kahes rühmas ringi liikudes said lapsed muu hulgas teada, millises ruumis asub maavalitsuse arhiiv, kus hoitakse ja säilitatakse tähtsaid dokumente, ning kiigata kabinettidesse.

Hoone esimese korruse fuajees, kus asub Europe Directi kohalik teabekeskus, äratasid lastes elavat huvi nii suur Euroopa Liidu kaart kui infomaterjalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles