Alges Maasikmets krooniti Mulgi rattamaratoni neljakordseks võitjaks

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeval 13. korda sõidetud Mulgi rattamaratoni võitis 44-aastane Alges Maasikmets, kes edestas lõpuspurdis endast peaaegu kaks korda nooremat, profileeri kuuluvat Gert Jõeäärt.

Maasikmets arvas, et see oli õnn, mis teda esikohale aitas. Konkurendid olid veendumusel, et võidu tagasid jõud, oskused ning kavalus. Juba poolel võistlusmaal sai selgeks, et kui rattureid ei taba mingi suur ebaõnn, jääb tänavuse Mulgi rattamaratoni võitja saatus 44-aastase Alges Maasikmetsa ning tänavu esimest aastat Cofidise profimeeskonda kuuluva 26-aastase Gert Jõeääre selgitada.
Sõidu 35. kilomeetril oli nad koos ning kokku jäid nad viimaste meetriteni. «Tuul oli nii tugev, et polnud mõtet eest ära sõitmist üritada,» selgitas Jõeäär finišis. Kõrvuti jõudsid nad sõidu viimasele 300 meetrile, mis kulges mööda Viljandi järve äärset rannaliiva. Esimesena spurtis seal aastate jooksul just maastikuratturina endale nime teinud Maasikmets ning peamiselt asfaldiga harjunud Jõeäär lõi käega.
«Mul olid krambid ja ma ei saanud vastata,» tunnistas noorem mees.
13. korda peetud Mulgi rattamaratoni võitis Maasikmets juba neljandat korda. Temast rohkem pole suutnud võite koguda ükski rattur. Maasikmets ise oli veendunud, et Jõeäär oli võistluse kõige tugevam mees ning lõpuks otsustasid esikoha liiv ja õnn. «See võit oli tegelikult juba eneseületus,» leidis ta.
Pühapäeva keskpäeval startinud Mulgi rattamaraton algas kohe aktiivselt. Juba esimestel kilomeetritel üritas üksi eest põgeneda Joonas Maanurm. Peatselt püüdsid ta kinni Taavi Selder ja Alges Maasikmets ning grupiga liitus ka Gert Jõeäär. Maanurm jäi maha ning kolm meest jätkasid ühiselt. Holstre-Polli mägedes said kahekesi eest Maasikmets ja Jõeäär. Selder finišeerus pisut vähem kui minuti pikkuse kaotusega ja oli kolmas. Neljanda koha sai Raido Kodanipork.

Viljandi rattaklubi parim sõitja oli Greg Hallop, kes üldarvestuses oli 50. Juunioride seas sai ta kolmanda koha.

Poolmaratoni võit jäi Viljandimaale, selle sai kohaliku rattaklubi esindaja Kristjan Johanson. Ta edestas järgmisi enam kui 40 sekundiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles