Seltskond varjupaiga kasse kolis oma tuppa

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtted, millised atraktsioonid kassituppa ehitada, tulid töö käigus. Need püüti teha võimalikult erinevad, näiteks on ruumis võrk, mille peal saab kõndida, ja rippsillalaadne ülekäik — kõik ikka selleks, et kiisud saaksid lihaseid treenida.
Mõtted, millised atraktsioonid kassituppa ehitada, tulid töö käigus. Need püüti teha võimalikult erinevad, näiteks on ruumis võrk, mille peal saab kõndida, ja rippsillalaadne ülekäik — kõik ikka selleks, et kiisud saaksid lihaseid treenida. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kõigepealt tuleb vastu üks kass, siis teine ja kolmas põõnutab lae all lavatsil. Tekib küsimus, kui palju neid selles toas õigupoolest kokku on.

Viljandi loomade varjupaiga juhataja Siiri Mängli teab vastata, et praegu on vabatahtlike abiga valminud kassitoas 12 elanikku, kuid peagi on neile oodata lisa.

Tuba, mille seinad ja lagi on täis kõikvõimalikke atraktsioone, mahutab 40 kassi. Varjupaigas on ligi 90 hiirekuningat ning neil, kes uude tuppa ei mahu, tuleb Mängli sõnutsi esiti elada teises ruumis, kus olemine pole üldse nii hubane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles