Loodusesõpru ootavad metsas teabepunktid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimla looduskeskuse õuel saavad huvilised praegu uurida paari pooleli olevat haabjat. Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse eriala hoidja Priit-Kalev Parts näitas lootsikut ka oma seitsmeaastasele pojale Tõru-Tõnnile.
Aimla looduskeskuse õuel saavad huvilised praegu uurida paari pooleli olevat haabjat. Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse eriala hoidja Priit-Kalev Parts näitas lootsikut ka oma seitsmeaastasele pojale Tõru-Tõnnile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maist kuni septembri keskpaigani on looduses liikujatele iga päev avatud riigimetsa majandamise keskuse teabepunktid, millest Viljandimaal asub kolm: Aimlas, Lillis ja Soomaal.


Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Sakala puhkeala juhataja Ly Laanemetsa sõnul on teabepunktid avatud 15. septembrini iga päev.


Eestis on 22 sellist paika, Viljandimaal asub kolm: Aimla looduskeskuses, Lilli loodusmajas ja Soomaa rahvuspargi külastuskeskuses.



Kõigis teabepunktides saavad huvilised küsida infot ümbruskonna puhkevõimaluste kohta ning tutvuda näitustega. Suvel on seal võimalik teha läbi metsatarkuse koolitus, mis õpetab looduses viibides õigesti käituma.



Aimla looduskeskuse juhataja Piia Arus rääkis, et seal saab teada, milliseid põnevaid vaatamisväärtusi RMK Sakala puhkealal leidub. Välja on pandud mitu näitust ning Peeter Rohila mitmekesine topisekogu.



Aimla kunagine mõisaait ja hilisem panipaik on kohandatud näitusemajaks, kus on parajasti näha Andres Koidu vestetud pisikesed veesõidukite maketid.


Näitus kannab pealkirja «Ühepuuluul» ning annab ülevaate üldlevinud paaditüüpidest, mida on endistel aegadel Eesti siseveekogudel kasutatud, samuti nendega seotud töödest.



Sealsamas kõrval lebab põrandal elusuuruses ruhi, mille Andres Koidu 9. mail Aimlas peetud perepäeval valmis raius.



«Ühepuuluul» jääb üles 7. juunini.



Vana mõisaaida seintel saab näha Sagadi looduskooli koostatud näitust «Haab igale maitsele», mis tutvustab haavapuud ja selle kasutamisvõimalusi.



Looduskeskuse õuel lebab kaks erinevas valmimisjärgus haabjat. Need on teinud Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse eriala tudengid ja mittetulundusühing Eesti Haabjaselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles