Eesti tippsekretär õpib Olustveres

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi võitja Monika Rogenbaum lahendamas situatsioonülesannet näitleja Andres Ojaga.
Konkursi võitja Monika Rogenbaum lahendamas situatsioonülesannet näitleja Andres Ojaga. Foto: SA Innove kutsehariduse info ja kvaliteedi keskus

Kolmapäeval Tartu kutsehariduskeskuses peetud sekretäride kutsevõistluse «Tippsekretär 2013» võitis Monika Rogenbaum Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist.

Võistlusel «Tippsekretär 2013» panid oma oskused proovile sekretäritöö õpilased kogu Eestist.

«Võitjaid iseloomustasid põhjalikud erialased teadmised, tugev närv ja oskus ennast kehtestada. Võitja puhul saab välja tuua ka teadliku erialavaliku,» selgitas hindamiskomisjoni esimees Riina Järve-Tammiste, kelle sõnul on hea sekretär abistav, korda armastav, väga hea närviga iseseisev töötaja.

Kutsevõistlusel võeti mõõtu teoreetiliste teadmiste testis, arvutikirjas, käsikirja toimetamises, dokumenditöö ja situatsioonülesande lahendamises. «Päeva kõige emotsionaalsem ja põnevam osa oli situatsioonülesande rollimäng, kus võistlejad pidid lahendama eri tööolukordi näitleja Andres Ojaga,» rääkis Järve-Tammiste.

Tippsekretäri kutsevõistlus leidis aset 14. korda ning tänavustel võistlustel panid end proovile 22 kutseõppurit Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist, Pärnumaa kutsehariduskeskusest, Tartu kutsehariduskeskusest, Lääne-Viru rakenduskõrgkoolist ja Tallinna majanduskoolist. Sekretäride kutsevõistluse žüriisse kuulusid Sirje Orvet, Riina Järve-Tammiste, Triin Ojamaa ja Linda Kull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles