Džässiklubi hooaeg lõpeb

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Sooäär, Raul Vaigla ja Tanel Ruben  esitlevad dzässiklubis plaati «Tuljak».
Jaak Sooäär, Raul Vaigla ja Tanel Ruben esitlevad dzässiklubis plaati «Tuljak». Foto: Internet

Liverpoolis terve talve koos käinud džässiklubi hooaja lõpetuseks astub seal üles hästi tuntud trio Jaak Sooäär (kitarr), Raul Vaigla (bass) ja Tanel Ruben (trummid). Muusikud esitlevad plaati «Tuljak», millel kõlavad seaded Miina Härma tuntud koorilauludest.


Jaak Sooäär kirjutab uuest projektist nii: «Eelmisel aastal tekkis mul autoga sõites mõte, et Eesti vaste Ameerika džässistandarditele, mis enamasti on pärit muusikalidest ja kinofilmidest, on meie koorimuusika. Ma olen ise aastakümneid aktiivne koorilaulja olnud ja nii tekkis mõte proovida džässtriole arranžeerida Miina Härma muusikat. See sobis trio helikeelega väga hästi ning märtsi lõpul sai üksteist lugu linti.»

Lõpujämmil osalevad soomlased Jussi Kannaste (saksofon) ja Jukkis Uotila (klahvpillid) ning Virgo Sillamaa (kitarr), Marti Tärn (bass) ja Reigo Ahven (trummid).

Kontsert algab kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles