Endine pankur ja müügimees naudib vabakutselise ehitaja elu

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakutseline käsi- ja ehitustööline ning rahvusliku ehituse seltsi tegevjuht Andres Ansper on pidanud nii pangatöötaja kui müügimehe ametit. Praeguse töö juurde sattus ta oma sõnul juhuslikult.
Vabakutseline käsi- ja ehitustööline ning rahvusliku ehituse seltsi tegevjuht Andres Ansper on pidanud nii pangatöötaja kui müügimehe ametit. Praeguse töö juurde sattus ta oma sõnul juhuslikult. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soojast autost väljuda ei ole enam üldse ebameeldiv, sest märtsi lõpu päike näitab, mida ta suudab. Roolis olnud fotograaf on sõiduki ühe Loodi mõisa abihoone ette parkinud. Selles majas asub rahvusliku ehituse seltsi avatud eakate tööriistade varjupaik — koht, kus tööta ja väärkoheldud puutööriistadele uus elu antakse.

«Siin on nii külm! Palju külmem kui väljas,» mõtlen uksest sisse astudes.

Riiulil hakkavad silma vanad, kõikjal ümberringi aga uued, kasutuses olevad tööriistad. Ruumis ei paista kedagi olevat. Pisut ringi vaadanud, märkame aga, et ühe sae tagant kiikab puutolmustes tunkedes pika habeme ja pearätiga mees. Külalisi nähes naeratab ta lahkesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles