Talgupäeval on tähelepanu mälestiste korrastamisel

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal koristasid talgulised muu hulgas Abja gümnaasiumi ümbrust.
Möödunud aastal koristasid talgulised muu hulgas Abja gümnaasiumi ümbrust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavusel talgupäeval pööratakse eraldi tähelepanu mälestiste korrastamisele ning kultuuripärandi aasta toimkond koos talgupäeva korraldajatega kutsuvad üles osalema korrastustöödel kultuuripärandi objektidel ja mälestistel.

Kultuuripärandi aasta toimkonda kuuluva muinsuskaitseameti arendusdirektori Tarvi Sitsi sõnul on sel aastal kultuurimälestiste korrastamise kõrval tähelepanu all teadmiste jagamine.

«Hoopis teine tunne on korda teha selline paik, mille legende ja ajalugu tunned,» rääkis Sits. «Kui talgujuhid soovivad leida inimese, kes talgulistele konkreetsest mälestisest veidi räägiks, peaksid nad ühendust võtma oma maakonna muinsuskaitseinspektoriga.»

Mälestiste korrastamisega seotud talgud leiab «Teeme ära!» kodulehel aadressil http://j.mp/talgud-mälestised. Praegu on võimalik end kirja panna 94 kultuuripärandi objekti korrastamise talgutele.

Sits lisas, et kes talgupäevaks kedagi objekti tutvustama soovib, peab kiirustama — kõigi mälestiste juurde jutuvestjaid kindlasti ei jätku.

«Teeme ära!» talgupäev on mai esimesel laupäeval, 4. mail. Iga kogukond saab tööd ja tegemised ise otsustada. Talgupäeva toimkond ja Eesti Rahva Muuseum kutsuvad inimesi talgulugusid jagama. Seda saab teha talguveebisl http://www.teemeara.ee/talgulood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles