«MAAjaILM» toob Hispaania pärimusmuusika aita

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duo Remendaos asutati 1997. aastal Hispaanias Kataloonias Sant Joan de Vilatorrada linnas.
Duo Remendaos asutati 1997. aastal Hispaanias Kataloonias Sant Joan de Vilatorrada linnas. Foto: arhiiv

20. aprillil saab terve päeva Viljandi pärimusmuusika aidas osa tegevustest, mis on seotud Pürenee poolsaarel asuva Hispaania Kuningriigiga. Päev algab hispaania keele proovitundidega Hispaania maja õpetajate juhtimisel. Kõik huvilised saavad proovile panna oma keeleoskuse või siis uudistada, mida hispaania keel endast üldse kujutab.

Kell 16 algab juba traditsiooniline vestlusring «Volk tahab teada». Seekord on Peeter Volkonski vestluspartner Neftali Peral, Hispaania maja asutaja Tallinnas. Pärast seda saab tutvust teha hispaania rahvusliku uhkuse flamenkoga.

Kell 20 astub üles peaesineja — spetsiaalselt selleks ürituseks Hispaaniast kohale lennutatud ansambel Remendos. Laulutekstid on täis huumorit ja irooniat, helipilt on värske ja rumba on märksõna, mis kogu lõunamaiselt rütmikat helipilti ühendab.

Õhtu lõpetab etnobiidipidu «Folkloob» aida kohvikus. Hispaaniat ja hispaaniapärast vinüülidelt pakub tantsuks DJ San Antonio, mulgimaa juurtega kosmopoliit ja Raadio2 saate «Jazzitup!» juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles