Vaktsiinibuss on reedel taas Viljandis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiinibuss peatus Viljandis maavalitsuse ees eelmisel suvel mitu korda ning siis seisid inimesed lausa järjekorras, et lasta end kollatõve või puugihaiguste vastu vaktsineerida.
Vaktsiinibuss peatus Viljandis maavalitsuse ees eelmisel suvel mitu korda ning siis seisid inimesed lausa järjekorras, et lasta end kollatõve või puugihaiguste vastu vaktsineerida. Foto: Kenno Soo

12. aprillil saavad soovijad Viljandis Vabaduse platsil taas astuda vaktsiinibussi, et lasta end vaktsineerida emakakaelavähi, hepatiidi, puukentsefaliidi või difteeria ja teetanuse vastu.

Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialist Luule Vitsur ütles, et kampaania «Viljandimaa hoolib, hooli sina ka!» saab pärast talvist pausi taas suurema hoo sisse sel reedel, kui maavalitsuse ees Vabaduse platsil parkivas vaktsiinibussis on võimalik lasta end soodushinnaga vaktsineerida emakakaelavähki põhjustava inimese papilloomiviiruse (HPV) vastu. HPV vaktsiin maksab 58 eurot.

Samuti saab vaktsiinibussis teha kaitsesüsti A- ja B-hepatiidi, puukentsefaliidi ning difteeria ja teetanuse vastu. Erinevad hepatiidivastased vaktsiinid maksavad 18—29 eurot, puugisüst 29 eurot ning difteeria ja teetanuse vaktsiin kolm eurot.

Osaühingu Terviseagentuur vaktsiinibuss on Viljandis Vabaduse platsil reedel, 12. aprillil kella 13—18. Vaktsineerimise eest saab bussis tasuda nii sularahas kui maksekaardiga.

Luule Vitsuri jutu järgi on mullu kevadel hepatiidivastasest kaitsesüstimisest alguse saanud kampaania «Viljandimaa hoolib, hooli sina ka!» osutunud vajalikuks ning ta loodab arvukat huvi vaktsineerimise vastu ka sel reedel.

Kampaania põhirõhk on praegu Viljandimaal 12—40-aastaste tütarlaste ja täiskasvanud naiste vaktsineerimisel emakakaelavähi vastu, võimaldades neile kõik kolm doosi HPV vaktsiini soodushinnaga.

Lisaks vaktsiinibussile on HPV-vastast vaktsineerimist võimalik teha Viljandi haigla noorte nõustamiskabinetis ja günekoloogide juures, ent siis on vaja vaktsineerimiseks ise aeg kinni panna. Samuti saab end HPV vastu vaktsineerida perearsti juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles