Akadeemia jäi lubadustest hoolimata ehitusrahata

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapuudusest hoolimata on osa endisest Vilma leivakombinaadist juba kasutusele võetud. Eile olid Kaie Vakmann (vasakul) ja Mareli Rannap loomeinkubaatori ruumides ametis nunoviltimisega, mille käigus pannakse kokku tüll ja vill.
Rahapuudusest hoolimata on osa endisest Vilma leivakombinaadist juba kasutusele võetud. Eile olid Kaie Vakmann (vasakul) ja Mareli Rannap loomeinkubaatori ruumides ametis nunoviltimisega, mille käigus pannakse kokku tüll ja vill. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriakadeemia plaan rajada endisesse leivatehasesse õpperuumid pole edenenud soovitud kiirusega, sest kool jäi ilma loodetud kahe miljoni euro suurusest abist.

«Eelmine aasta oli kõrgharidusele keeruline: oli kõrgharidusreform ja vahetus Tartu ülikooli rektor,» lausus riigikokku kuuluv reformierakondlane, kultuuriakadeemia nõunike kogu liige Kalle Jents. «Kõrgkoolide rahastamise kord muutus täielikult.»

Pärast mõttepausi nentis eile välismaal viibinud Jents, et ei suuda akadeemia rahata jäämise kohta täpselt vastata. Ta tunnistas, et pole kooli juhtkonnaga pikka aega suhelnud ning on seetõttu teema suures osas unustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles