Indrek Tarand: mis on "tark töö"?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe "Sakala" ja Euroopa Parlamendi korraldataval arvamusliidrite lõunal otsitakse vastust küsimusele, miks Viljandimaa palgad on nii madalad.
Ajalehe "Sakala" ja Euroopa Parlamendi korraldataval arvamusliidrite lõunal otsitakse vastust küsimusele, miks Viljandimaa palgad on nii madalad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Europarlamendi liige Indrek Tarand arutles arvamusliidrite lõunasöögil esitatud ettekandes, millised on niinimetatud targad tööd ja millised mitte.

Tarand tõi välja, et kui näiteks Saksamaal teenib parlamendiliige 1,8 ja Soomes 1,78 korda keskmisest kooliõpetajast enam, siis Eestis on see suhe 4,13.

"Ühesõnaga õpetajad teevad meil lolli tööd," järeldas Indrek Tarand, lisades, et tegelikult see nii ei ole - õpetajad teevad väga tarka tööd, neile ei maksta selle eest lihtsalt väärilist palka.

Filmimees ja poliitik Mark Soosaar küsis Indrek Tarandi käest, kas Eestis ei maksta liiga tihti hierarhilist palka ning kas ta oleks Viljandi linnapeana nõus näiteks linnaarhitektile enda omast kaks korda suuremat töötasu maksma. "Mina kindlasti oleksin," vastas Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles