Näitusemaja hooaja avab «Lapse põli»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel avab Viljandi muuseumi näitusemaja väljapanekuga «Lapse põli» uue hooaja.

Näituse sünni taga on Viljandis elav noor pere Kiti ja Peedu Põld, kellele kuulub hulgaliselt lasteriideid ja -esemeid aastatest 1970—1985. Näitus valmis perekond Põllu erakogu põhjal ning on hea näide sellest, kuidas muuseumi näitused võivad sündida kohalike elanike abiga.

Väljapanek kajastab 1970. aastate laste elu sünnist koolieani ning pöörab tähelepanu tolleaegsete laste riietumisstiilile ja asjadele, väärtustades esemetega seotud mälestusi. Ruumist leiavad midagi tuttavat kõik 30—45-aastased inimesed ning ka selle põlvkonna laste emad ja isad. Noorematele annab see ettekujutuse, kuidas meie väljanägemine ja mängud on ajas muutnud.

Näitusega seoses kogusid õpilased sama perioodi lapsepõlvemälestusi ja paremaid neist saab näitusel ka lugeda. Kokku laekus kolme kooli kolme õpetaja õpilastelt neliteist tööd.

Näituse kuraator on muuseumi pedagoog-projektijuht Liina Roht ning kujundaja Eesti kunstiakadeemia ja Tartu kunstikooli haridusega kujunduskunstnik ja graafiline disainer Teele Puusepp. Seda aitas vormistada ka teater Ugala.

Näitus jääb avatuks 11. augustini.

Viljandi muuseumi näitusemaja on avatud aprillis teisipäevast laupäevani kella 10—17 ning maist augustini iga päev kella 11—18. Maja asub Johan Laidoneri plats 10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles