Kaupo Kase: üleminekuperiood on läinud kenasti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase
Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase sõnul on üleminek linnalähiliinidel elektroonilisele piletisüsteemile läinud kenasti. Tema jutu järgi on ette tulnud eeskätt tehnilist laadi tõrkeid.

«Suur tänu kõigile sõitjatele, kes on uue piletisüsteemi omaks võtnud,» ütles Kase. Tema selgitust mööda võimaldavad elektroonilised kaardid koguda täpsemat teavet sõitjate arvu ja ühistranspordi tegeliku kasutamise kohta. Selle alusel tehakse bussiliikluse korraldamiseks vajalikke otsuseid. «Kõik muudatused on ette võetud sõitjate parema teenindamise huvides,» toonitas Kase.

Tema sõnul käib maavalitsuses pidev analüüs ja töö selle nimel, et uued mugavamad lahendused muudaksid bussisõidu senisest veelgi lihtsamaks ning kasutajasõbralikumaks.

«Praegu on käsil Viljandi linnalähiliinide bussiaegade ülevaatamine ning korrigeerimine. Aluseks võetakse sõitjate liikumine ja ka autoliikluse intensiivsus tipptundidel,» andis maavalitsuse ametnik teada. Tema sõnul on isegi Viljandi-suuruses linnas hommikustel tipptundidel teatud piirkondades ühissõidukil raske ajagraafikus püsida.

Kaugemas tulevikus on maavalitsusel plaan rakendada maa- ja linnalähiliinidel töösse ühesugused elektroonilised piletid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles