Mitme maakonna noored tulid muusikalisse talvelaagrisse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm noort bändi on kolm päeva aidas proove teinud. Tulemusest saab osa täna.
Kolm noort bändi on kolm päeva aidas proove teinud. Tulemusest saab osa täna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis on teisipäevast alates koos olnud kolme pärimusmuusika ansambli liikmed, kes aktiivsete noorte pillimängijate ja lauljatena on oma kodukohas leidnud kaaslasi, kellega avastada ansamblimängu võimalusi ja rõõme. Kohal on Foron Doce Värskast, Tartu noorteansambel Singelus ja Karksi Mehed Karksi-Nuiast.

«Laagris moodustati ansamblite liikmetest ristansamblid,» rääkis üks laagri korraldajaid Jalmar Vabarna. «Igal tekkinud grupil oli juhendaja abiga ülesandeks õppida ning instrumentaariumi muutumisest tingituna ümber seada üks lugu laagris osalevate ansamblite repertuaarist.» Ta selgitas, et loov õppetöö kestis kolm päeva ning iga päev suunas ristansambleid erinev juhendaja.

Koosseis Foron Doce annab galiitsiakeelset nime, mis tähendab «Neid oli 12». Esialgne koosseis tuli kokku 2011. aasta detsembris Värska kultuurikeskuses. Margus Põldsepa juhendatavasse Karksi Meestesse kuuluvad noormehed, kes mängivad löökpille, trompetit, akordionit ja kitarri. Tartu Singelus ühendab 14—17-aastasi noori. Ansambel tegeleb rahvamuusika seadetega, repertuaaris on nii vanu laule kui tantsumuusikat. «Singelus» tähendab vanas eesti keeles konksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles