Kutseõppurid võitsid Tallinnas medaleid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Noore meistri» võistluselt medaleid toonud infotehnoloog Tanel Peep (paremal) ja elektrik Taavi Peters.
«Noore meistri» võistluselt medaleid toonud infotehnoloog Tanel Peep (paremal) ja elektrik Taavi Peters. Foto: Marko Saarm / Sakala

Nädalavahetusel Tallinnas peetud kutsemeisterlikkuse võistlustel «Noor meister» pääses esikolmikusse kolm Viljandi ühendatud kutsekeskkooli õpilast.

Kolmanda koha sai ehitusviimistleja Carola Tsäro, teise koha elektrik Taavi Peters ning infotehnoloogina näitas end parimast küljest ja sai esimese koha Tanel Peep.

Lisaks medalile võitis Peep karika ning võimaluse minna osalema rahvusvahelistele võistlustele «Euro­Skills» ja «WorldSkills».

Tanel Peep pidas võistlust võrdlemisi raskeks ja konkurentsi tugevaks, sest võistelda tuli 16 ametivennaga. Ülesandeks oli püstitada suure organisatsiooni võrk ning tagada selle kasutajatele mugavus ja turvalisus. «Võrdlemisi rasked ülesanded olid. Mõned võistlejad läksid esimese päeva õhtul juba ära — ilmselt ei saanud hakkama,» rääkis Peep.

Kuu aega tagasi lõpetanud infotehnoloog saavutas kahe pika tööpäeva lõpuks konkurentide ees edumaa Microsofti tarkvaraga töötades.

Kooli IT-juht Ott Kukk, kes oli õpilast võistlusteks kaks nädalat intensiivselt ette valmistanud, pidas tema sooritust heaks, sest nõuded olid väga ranged. Kuke arvates kuluks tavainimesel sama asja tegemiseks vähemasti nädal ning pealegi polnud abimaterjalina võimalik kasutada internetti.

Tanel Peep uskus, et võit tuleb talle tulevikus tööleidmisel kasuks.

Kolmanda kursuse õpilane Taavi Peters pidas võistlusi samuti raskeks, sest aega oli antud võrdlemisi vähe. Kahel päeval oli ülesannete täitmiseks kokku kaheksa tundi. «Osa võistlejaid ei saanud üldse hakkama või ei mahtunud aega,» rääkis Peters. Temagi oli pidanud ajapiirangu tõttu oma töö väljanägemises järeleandmisi tegema.

Peters kavatseb teha riigieksamid ning minna edasi õppima. Ta ütles, et tal oli autasu üle hea meel. «See näitab, et nendest kolmest aastast siin on kasu ka olnud.»

«Noor meister» leidis tänavu aset Eesti Näituste messikeskuses ning seal võttis mõõtu 300 kutseõppurit 21 alal. Võistlustel läksid arvesse töö kiirus ja täpsus ning omandatud teoreetiliste ja praktiliste oskuste kasutamine.

Kooli poolt said kõik kolm preemiaks võimaluse osaleda ekskursioonil Soome ning koos õpetajate delegatsiooniga käesoleva aasta suvel Saksamaal Leipzigis peetava võistluse «WorldSkills» külastuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles