Kooliminejad lustisid Heimtalis ühisel liikumispeol

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval kogunesid Viljandimaa lasteaedade kuue- ja seitsmeaastased lapsed Raudna põhikooli spordihoonesse, et pidada suur ühine liikumispäev.
Kolmapäeval kogunesid Viljandimaa lasteaedade kuue- ja seitsmeaastased lapsed Raudna põhikooli spordihoonesse, et pidada suur ühine liikumispäev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval kogunesid Viljandimaa lasteaedade kuue- ja seitsmeaastased lapsed Raudna põhikooli spordihoonesse, et enne kooliikka jõudmist pidada suur ühine liikumispäev.


Maakonna eri nurkadest oli Heimtali ringtalli ehitatud spordihoonesse kokku sõitnud 376 koolieelikut. Kõigil jätkus rõõmsat meelt, hoolimata sellest et hommik oli arvatust jahedam.



Päeva alustuseks marssisid osavõtjad rongkäigus ürituse toimumispaika. Järgnesid tervitussõnad korraldaja, Päri lasteaia juhatajalt Luive Rehandilt, Pärsti vallavanemalt Erich Palmilt ja maakonna tervist edendavate lasteaedade eestvedajalt Elo Paabult.



Vahvate muttide juhatusel tantsiti ühiselt tantsu «Mutionu pidu», mille liigutused lapsed kohapeal ära õppisid. Seejärel hargnesid nad spordihoone eri nurkadesse, kus said ennast proovile panna mitmesuguste ülesannete täitmisel. Viis tegevuskeskust asus spordihoone saalis ja teist sama palju ringhoone õuesoppides.



Et vältida rõivastumisel tekkida võivat segadust, tegid pooled koolieelikud läbi ainult siseruumis sooritatavad harjutused ning teised veetsid päeva õues sportides.



Kõiki liikumispäeva tegevusi juhendasid metsaelanike kostüüme kandvad täiskasvanud.



Luive Rehandi sõnul soovitakse niisuguse päevaga pakkuda peatselt kooliteed alustavatele lastele ühist liikumisrõõmu. «Selline üritus annab neile tunde, et nad on suured ja tähtsad,» lausus ta.



Korraldaja tõdes, et mõnevõrra tegi tänavuse liikumispäeva organiseerimise keerulisemaks see, et osavõtjate arv oli taas varasemast suurem. «Jagasime tegevused saali ja õue vahel, sest nii avarat ruumi, kuhu kõik tegutsema mahuksid, oli raske leida,» nentis ta.



Elo Paap meenutas, et tänavu on juba neljas aasta, kui säärane maakondlik liikumispäev teoks saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles